menu

GOLF V EMIRÁTECH

Golf v Emirátech se neustále rozvíjí a v současné době patří Emiráty jednoznačně k nejvíce se rozvíjejícícm a nejatraktivnějším lokalitám, kam vyrazit na golf v době naší zimy. 

V oblasti plné písku vzniká nový, umělý svět, plný zeleně a barev. Golfová hřiště jsou nejzelenějšími místy uprostřed pouště. Díky hřištím, která jsou zavlažována draze odsolovanou vodou, se změnil celkový ráz zdejší krajiny a perfektně udržované resorty se staly lákadlem pro mnoho turistů i profesionálních golfistů. 

Počasí je velmi příjemné po celou zimu bez deště a vzálenost z České Republiky jen 5 hodin letu. což činí Emiráty jednu z nejlepších golfových destinací.

Chcete si i vy zahrát golf v krajině plné písku? Vydejte se na golfová hřiště, kde se pořádaly mnohé velké golfové turnaje, na kterých nechyběli ti nejlepší golfoví hráči.

 

GOLF V DUBAJI

Golf v Dubaji je nevšední zážitek kombinace skvělých mistrovských hřišť s panoramatem mrakodrapů, jejichž siluety dotvaří jedinečnou atmosféru. První golfový klub zde vznikl v roce 1971 a od té doby vyrostlo množství dalších hřišť, které jsou oázami zeleně, barev, příjemným osvěžením v poušti plné písku a patří k nejlepším na světě.  V březnu se v Dubai každoročně koná prestižní golfový turnaj Dubai Desert Classic, který je součástí European Tour a v minulosti se ho zúčastnily takové golfové hvězdy jako např. Tiger Woods. Bezchybná hřiště s dokonalými fairwayemi a ještě dokonalejšími greeny jsou novodobými oázami a raritou uprostřed Arabské pouště.

 

EMIRATES GOLF CLUB - 2x 18 jamek

"Dubajský zázrak" tak se přezdívá golfové hřiště uprostřed Dubaje - Emirates Golf Club. Od roku 1989 hostí jeden z nejvýznamnějších turnajů European PGA Tour Dubai Dessert classic a tak pokud by jste si chtěli zahrát na stejném hřišti, kde hrál Tiger Woods, Ernie Els nebo Henrik Stanson, neměli byste zde chybět.

Emirates Golf Club nabízí dvě mistrovské 18ti jamkové hřiště a malebnou PAR 3 akademii. Vlajkovou "osmnáctku" představuje hřiště Majlis, vůbec první travnaté hřiště v Perském zálivu,kde jak už bylo řečeno každý rok svádí boj do poslední jamky celá špička PGA.

Neméně slavné je i druhé hřiště Wadi, které navrhoval samotný Nick Faldo.


THE MONTGOMERIE DUBAI GOLF CLUB - 18 jamek

Hřiště The Montgomerie bylo designováno renomovaným architektem Desmondem Muirheadem a Colinem Montgomeriem a je považováno za klenot arabských hřišť neboť kvalita všech herních ploch je více než výborná.

Nachází se v tzv. "Beverly Hills" Dubaje, ve čtvrti luxusních vil a residencí, kde panuje velmi příjemná a klidná atmosféra a blízkost tepujícího velkoměsta Vám zde připomíná jen situely vzdálených mrakodrapů, které dotváří překrásné panorama.

Hřiště nabízí dostatečně široké fairwaye, které jsou dobře přehledné a rozpoznatelné ze všech odpališt a také veliké greeny které jsou mnohdy dost členité a záludné. Pastvou pro oči jsou také jezírka a kaskády které jsou velmi citlivě zasazeny do jednotlivých jamek.

Zajímavostí tohoto hřiště je ostrovní jamka č. 13 která má 950 m2 rozlehlý green a odpaliště rozsetá 360 stupňů kolem sebe podle úrovně spoluhráče. V praxi se se spoluhráči rozloučíte u vozíku a sejdete se až u jamky.

The Montgomerie Dubai je také sídlem věhlasné školy Troon Golf Academy, která disponuje rozlehlým driving range, putting a chipping area a cvičnými fairwaiemi a greeny. V zázemí této akademie je také indoor sloužící k analýze krátké a dlouhé hry.

Za zmínku stojí náklady na vybudování tohoto tréningového centra, které se přehouply přes 15 mil USD. Po příjemné golfové hře je pro Vás připravena moderní klubovna s široce vybaveným PRO Shopem, velmi delikátní restaurace a venkovní bazén.


ARABIAN RANCHES GOLF COURSE - 18 jamek

Již samotný název hřiště napovídá, že jde o venkovské hřiště na okraji Dubaje, které využilo zdejší domácí půdy, tedy písku, ve svůj prospěch a prověří tak hráče všech kategorií, kdy v případě, že se Vám nepodaří zasáhnout fairway nebo green jste odsouzeni k ráně z písku. Hřiště bylo otevřeno v roce 2004 a jako architekt se pod toto hřiště podepsal Lan Baker-Finch z asociace Nicklaus design. Arabian ranches si Vás nezíská výhledy na krajinu nebo moře, nýbrž záludností a pestrostí jednotlivých jamek.

Arabian Ranches disponuje výbornými tréninkovými plochami. Osvětlený driving range nabízí možnost tréninku až do pozdních večerních hodin. Resort je vhodný i pro začátečníky pro které je připravená malebná nic méně středně náročná PAR 3 akademie. K dispozici je samozřejmě rozlehlý putting a chipping area.

Luxusní klubovna ve španělském stylu nabízí možnost ubytování pro hosty, plně vybavený PRO shop, restauraci s barem a také venkovní posezení s překrásnými výhledy na 9. a 18 jamku.

Pokud uvažujete, která hřiště v Dubai navštívit určitě na Arabian Ranches nezapomeňte, neboť se jedná o ojedinělý golfový zážitek.

 


DUBAI CREEK GOLF & YACHT CLUB - 18 jamek

Vlajkovou loď dubajských golfových resortů představuje nepochybně Dubai Creek Golf & Yacht Club a to nejen díky budově klubovny, která připomíná plachetnici, ale hlavně díky kvalitě, která se na Vás na všech fairwaích, odpalištích a greenech těší.

Dubai Creek Golf & Yacht Club byl otevřen v roce 1993 a od té doby se zde konala řada profesionálních turnajů v čele s prestižní Dubai Desert Classic. Ne nadarmo se mu přezdívá golfový ráj. Kvalitní materiál a precizní zpracování řadí toto hřiště ke světové špičce.

Na hřišti nenajdete prakticky žádné místečko, které by postrádalo vysoký standard. Hřiště je středně náročné vhodné pro rekreační hráče. Jsme v poušti a proto nemůžou chybět rozlehlé písečné překážky lemující některé jamky. Golfové buggy jsou součástí fee a jsou vybavené GPS navigací.

Nemůže samozřejmě chybět golfová akademie. Rozlehlý driving range, putting a chipping je standart. K dispozici jsou kvalifikovaní PRO trenéři vybaveni řadou tréninkových pomůcek a video rozborem. Pro začátečníky je vhodná PAR 3 akademie.


Ikonu zdejšího golfového klubu představuje klubovna. Tato stavba budí respekt již z dálky. „Plachetnice“ jak se jí přezdívá nabízí plně vybavený PRO shop, restauraci, venkovní terasu, vnitřní bazén, wellness centrum a plně vybavenou fitness halu s kondičními trenéry. Při vstupu do klubovny se proměníte v holywoodské hvězdy díky červenému koberci. 


THE ELS CLUB - 18 jamek

Vzrušující golfové hřiště architekta Ernie Else je začleněné do úžasného přírodního prostředí dun a původní vegetace a vyvolává díky perfektnímu designu pocit, že hrajete golf v poušti. Přitom se nachází na konci Dubaje uprostřed sportovního centra Dubai Sports City, které je jediným centrem svého druhu na světě.

Hřiště umístěné na zvlněných svazích porostlých pouštní vegetací měří 6 890 metrů a zahrnuje 81 bunkerů, krásně tvarované greeny a čtyři odpaliště, které zaručují náročnou hru pro profesionály i příjemnou hru pro méně zkušené golfisty. Ztěžovat hru může také silný vítr. 


AL BADIA GOLF CLUB - 18 jamek

Klidným a malebným prostředím, které dokonale zachycuje krásu Arábie, se může pochlubit jedno z nejlepších golfových hřišt v Dubaji. Mistrovské golfové hřiště navržené Robertem Trentem Jonesem Jr. je mistrovským dílem, kde si díky čtyřem odpališím vychutnají dokonalý golfový zážitek golfisté všech dovedností. Dostatek vody v podobě 11 jezer, rybníčků a četných kaskádovitých vodopádů v kontrastu s „řekami písku“ a množstvím původní vegetace činí hřiště zajímavé vizuálně i herně. Originální design a velkolepá klubovna jej řadí mezi nejlepší v oblasti. 


JEBELI ALI GOLF - 9 jamek

Na samém okraji Dubaje směrem na Abu Dhabi se uprostřed pouště nachází golfový resort jebel Ali, který zahrnuje 2 plážové hotely, jachtní přístav a 9-ti jamkové golfové hřiště.  Jebel Ali Golf Resort & Spa získal ocenění pěti hvězd kombinace volnočasových možností a profesionálního přístupu. Zdejší 9 ti jamkové hřiště nabízí krásné exotické prostředí, kvalitní farways a 4 kombinace odpališť. Každá jamka je unikátní svým tvarováním a nabízí se zde spousta exotických a pouštních porostů a také ojedinělé slané jezero, které se vyskytuje na pěti zdejších jamkách.

Nemůže opět chybět golfová akademie. 27 jamkový putting green, rozlehlý chipping, pitching a bez mála 300 metrů dlouhý driving range se zastřešenými kojemi.

Golfová klubovna nabízí plně vybavený PRO shop a příslušenství. 


GOLF V ABU DHABI

Golf v Abu dhabi není zatím tak rozvinutý jako v Dubaji, nabízi však oproti Dubaji klidnější a exclusivnější atmosféru tohoto nejbohatšího arabského emirátu. 

ABU DHABI GOLF CLUB - 27 jamek

Golfový resort Abu Dhabi Golf se nachází jen 15 minut od centra města a je považován za jeden z nejluxusnějších v celé oblasti.  Nabízí úžasný a náročný golf na okraji pouště a je oázou klidu a relaxace.

Všech 27 mistrovských jamek je zakomponováno do zvlněného terénu v prostředí palem, stromů a keřů a sedmi velkolepých jezer. Hřišti dominuje elegantní klubovna navržená ve tvaru sokola. Abu Dhabi disponuje také jedním z nejlepších tréninkových zázemí, kde najdete osvětlený driving range, putting & chipping greeny či nejnovější přístroje na analýzu pro ty, kdo si chtějí vylepšit hru.


YAS LINKS ABU DHABI - 18 jamek

Vynikající golfové hřiště Yas Links Abu Dhabi dokonale kombinuje jedinečný vizuální zážitek se vzrušující hrou, která otestuje profesionální golfisty a nadchne začátečníky. První golfové hřiště architekta Kyle Phillipse v regionu Blízkého východu bylo otevřeno v roce 2010 a ihned se zařadilo mezi nejlepší světová golfová hřiště. Skvěle udržované hřiště nabídne hráčům okouzlující scenérie Arabského zálivu, zvlněné fairwaye, 144 bunkerů, 8 jamek vedoucích podél pobřeží a nepředvídatelnou hru díky vanoucímu větru.

Součástí hřiště je také devítijamková akademie, luxusní klubovna, golfová akademie s umělým osvětlením a cvičné plochy. Hřiště slibující maximální požitek ze hry čeká na Vaše objevení.


SAADIYAT BEACH GOLF CLUB - 18 jamek

Saadiyat Beach Golf Club se nachází na ostrově Saadiyat, který je s centrem Abu Dhabi spojený mostem. Hřiště bylo navrženo legendárním golfistou Arnoldem Palmerem a je prvním a jediným oceánským golfovým hřištěm ve Spojených Arabských Emirátech. Na tomto hřišti se nachází spousta jamek, které se táhnou po pobřeží a nabízí tak hráčům úžasné výhledy na křišťálové vody oceánu a na pláže, kde je možné spatřit hnízdící želvy nebo delfíny, kteří skotačí ve vlnách.

Celé hřiště bylo navrženo podle přísných ekologických podmínek a s ohledem na okolní prostředí, neboť se nachází v přírodní rezervaci ostrova Saadiyat.

Golfové hřiště nabízí unikátní zážitek golfistům všech kategorií. Ambicí zdejšího golfového klubu je pořádat v budoucnosti některý z Major turnajů.


GOLF V RAS AL KHAIMAH

Golfová hřiště v Ras Al Khaimah dosahují stejné kvality jako hřiště v Dubaji a nabízí více propojení golfu a relaxace ve zdejších úpříjemných plážových hotelech. V současnosti se zde nachází 2 osmnáctky.

AL HAMRA GOLF - 18 jamek

Mistrovské hřiště s úchvatným výhledem na Arabský záliv umožní golfistům díky skvělému nočnímu osvětlení hru i ve večerních hodinách.Nádherné hřiště navržené renomovaným švýcarským architektem Peterem Haradinem se rozkládá u velké přírodní laguny propojené se čtyřmi menšími lagunami. Prvních devět jamek se vine okolo klubovny, dalších devět vede okolo laguny. Ohromující hřiště s pěti odpališti poskytne zábavu i příjemný test golfových dovedností každému hráči.

K dispozici je také 350 yardový driving range, putting, chipping a pitching green.


TOWER LINKS GOLF COURSE - 18 jamek

Golfové hřiště Tower Links Golf Club je vyjímečné rozsahem vybavení, přírodním prostředím s nádhernými scenériemi pohoří Hajar Mountains a možností noční hry díky plnému umělému osvětlení. Tower Links Golf Club byl otevřen v květnu 2004 se nachází v rychle se rozvíjející emirátu Ras Al Khaimah, 45 minut severně od Dubaje. Náročné 18-ti jamkové hřiště patří k předním klubům ve Spojených arabských emirátech. Jedinečné prostředí a vynikající vybavení umožňuje vychutnat si hru každému golfistovi.